Bæredygtige gulve

Få tilbud på Bæredygtige gulve nu

Hvor har du hørt om os?

Bæredygtige gulve

Har du brug for en bæredygtig investering? Vi kender alle efterhånden til, at bæredygtighed er et virkelig relevant emne at tage op i virksomheden. Der er flere måder hvorpå en virksomhed kan tænke bæredygtighed ind i deres erhverv, men hvorfor ikke starte med bæredygtig gulvbelægning?

Det er ingen hemmelighed, at trægulve er et yderst populært gulvvalg både i det private, men særdeles også i diverse kontormiljøer. Trægulv er både et alsidigt og naturligt valg, som både skaber varme og bidrager med naturlige elementer i rummet. Udseendet er dog ikke alt trægulvet bærer med sig, for i og med at træ er et naturligt levende materiale, så bliver det automatisk et mere bæredygtigt valg. Det gælder især hvis man er god til at vedligeholde og hvis træet kommer fra forsvarligt trælandbrug. 

Findes der 100% bæredygtige gulve?

Trægulve er nok et af de gulve, som kommer tættest på et bæredygtigt gulv, men det er vigtigt at slå fast fra start, at der ikke findes 100% bæredygtige gulve. For at opnå 100% bæredygtighed skal man opfylde en lang række krav og bæredygtige processer, og selv her kan man argumentere for, at 100% bæredygtighed ikke eksisterer (endnu). Selvom træ er et naturligt materiale,  gennemgår det også flere produktionsprocesser, som ikke altid er fuldt bæredygtige. Hertil kan valg af diverse polering og gulvlak også gøre gulvet mindre bæredygtigt, netop på grund af diverse kemikalier som sikrer træets holdbarhed. Trægulve kan alligevel være et mere bæredygtigt valg, fordi det for det første er lavet af et naturligt materiale, som for det andet aldrig går af mode. Hertil kan gulvet genbruges og vedligeholdes over mange år, hvilket sikrer en langsigtet gulvløsning. 

Det er vigtigt at have et sundt og realistisk billede af bæredygtighed. Selvom at diverse gulvlakker måske ikke er et direkte bæredygtigt valg, så hjælper det tit til at gulvet holder længere, og dermed har man faktisk alligevel taget et mere bæredygtigt valg i længden.

Bæredygtige gulve, hvordan får jeg det?

Vi har lige været inde på det. Et 100% bæredygtig gulvbelægning findes ikke endnu, men der er en række forhold, som gør det lettere for os at finde et gulv, som er mere bæredygtigt end andre. 

Først og fremmest kan man starte med at vælge en forhandler, som går op i bæredygtig produktion og bæredygtig udvikling. På denne måde sikres det, du får et gulv, hvor der er taget højde for diverse processer. Du kan for eksempel se, om virksomheden har det såkaldte ISO-Certifikat, der sikrer virksomhederne en lang række internationale standarder som miljø og kvalitet. Hertil kan du også overveje, hvor langt træet er rejst for at nå til dig, og om transporten har haft negativ indvirkning på miljøet.

Ikke alle trægulve er skabt helt ens og nogle trætyper er mere langsomtvoksende end andre, hvilket i længden kræver en smule flere ressourcer, men det er ikke her den store forskel ligger. Heldigvis er der lavet en række certificeringer, som hjælper forbrugere med at identificere og vælge et mere bæredygtigt gulv.

Men hvilke certificeringer skal jeg holde øje med?

FSC-Certificering

Én af de mest anerkendte certificeringer, hvad angår bæredygtige gulve, er FSC-certificeringen også kendt som ‘’Forest Stewardship Council’’. Denne certificering sikrer ansvarlig skovdrift, og at træet er fældet på en mere bæredygtig og ansvarlig måde. FSC tager hensyn til en række forhold som:

  • Miljøet 
  • Området, hvor de sikrer træer nok til dyreliv
  • Arbejdsforhold

Men certificeringen inkluderer også et kædeansvar, hvorpå træet kan spores tilbage til kilden, altså der hvor det er produceret. 

Kunne du tænke at vide mere, så kan du læse om FSC her.

PEFC-Certificering

En anden certificering som man kan holde øje med, er PEFC også kendt som ‘’Programme for the Endorsement of Forest Certification’’. Denne certificering omhandler ansvarlig skovdrift og hertil mærkning af produkter som er træbaseret. Det garanterer dig som kunde, at dit træ kommer fra et bæredygtigt skovdrift.

CO2 reduceret gulve

Hos A10 ønsker vi at tilgodese den grønne omstilling og derfor har vi udviklet en gulvløsning der inkluderer trægulve eller tæppefliser på abonnement. Du investerer i et gulv og vi hjælper med den rette vedligehold, håndtering og genbrug, hvis gulvet er i rette stand. Dette sikrer at gulvets levetid forlænges markant og vi deraf reducerer CO2 forbruget, som et nyt gulv ellers ville indvirke i. Læs meget mere om:

Linoleumsgulv fremfor trægulv?

Passer et trægulv ikke ind på kontoret, så har du måske overvejet linoleumsgulv? Linoleumsgulve er faktisk også et mere bæredygtigt gulvvalg end mange andre gulve, og faktisk så har det også flere kvaliteter som lang levetid, høj slidstyrke og let vedligeholdelse, hvilket er ideelt for erhverv. Gulvet består af naturprodukter som linolie, harpiks, kalk, kork og sten som ligesom trægulv gør naturmaterialerne det til et mere bæredygtigt valg.  

Hos A10 finder du blandt andet også det kendte marmoleumgulv fra Forbo, som er svanemærket. 

Kontakt os nu for en bæredygtig investering

Ønsker du at vide mere om bæredygtige gulve eller har du allerede nu taget en beslutning om, at et trægulv er det rette valg for dit erhverv, så tøv ikke med at kontakte os. Vi hjælper og vejleder dig ud fra dine behov og ønsker.

CO2 tilbud

Obs. Som noget helt specielt, kan vi også lave et dobbeltsidet tilbud til dig. Ét hvor du får et vanligt tilbud og ét hvor CO2 er reduceret. Kontakt os, hvis du vil vide mere.

Husk at 100% bæredygtige gulve ikke helt findes endnu, men når det er sagt, har du muligheden for at vælge et mere bæredygtigt gulvvalg, hvis du vælger et godt trægulv. 

Hos A10 har vi allerede en plan for bæredygtighed. Det sikrer os, at vi i fremtiden hjælper til at få en mere bæredygtig branche.