Kabelføringsgulve

Få tilbud på Kabelføringsgulve nu

Hvor har du hørt om os?

Kabelføringsgulve

Er du træt af at kontoret roder med ledninger på gulvet? Hvis ja, har du så overvejet et kabelføringsgulv?

Et kontor kan hurtigt komme til at ligne en kabeljungle med alt den elektronik, som vi har omkring os. Generelt elsker vi at gøre hverdagen mere nem og smart, men vi glemmer også hurtigt, hvor mange ledninger der egentlig følger med vores elektronik, hvilket skaber et stort rod … Men vi har en løsning til dette problem. Lad os introducerer dig til kabelføringsgulve. Har du ikke hørt om kabelføringsgulv før, så kender du måske installationsgulv, edb gulv eller kabelskjuler gulv? Kært barn har mange navne, men produktet er altså det samme. Læs med!

Kabelskjuler gulv gør det op med ledninger på gulvet

Det kan hurtigt se rodet ud på kontoret, hvis der ligger ledninger og kabler i bunkevis. På en arbejdsplads med adskillige computere og telefoner, kan gulvet hurtigt komme til at ligne en bunke af forlængerledninger og stikdåser, som vi alle nok ved kan være svært at gemme væk. Denne situation er der kun ulemper ved; det er upraktisk, det er svært at gøre rent omkring og for mange er det en forstyrrelse, at der roder i lokalet. Et ledningsskjuler gulv kan derfor hurtigt være en god ide.

Hvad er et kabelføringsgulv?

Et kabelføringsgulv skjuler kabler under gulvet. Med dette gulv kan du hurtigt gøre det op ledninger, der flyder på tværs af gulvet via kabelkanal for gulv. Alle dine kabler og ledninger kommer til at ligge organiseret under et hævet gulv. På denne måde får du en pæn løsning udadtil og et forbedret overblik over kabelføring i jeres lokale.

Når gulvet er installeret, er det klar til kabelføring. Det er let og enkelt at sætte op, da du har mulighed for at lave nye udtræk og sætte kontakter lige, hvor du har brug for dem. Det er ofte tilfældet, at rummet bestemmer, hvor udtræk placeres – som typisk går hen og indikerer, hvordan indretningen er. Med et kabelføringsgulv, kan du selv bestemme, hvor udtræk skal være og derfor giver det mulighed for at indrette lokalet præcis, som du har behov for – i stedet for omvendt.

Overfladebelægning

Det er oplagt at anvende linoleums- eller tæppefliser oven på installationsgulv. Dette giver dig rig mulighed for at ændre din opstilling og udskifte kabler og udtræk, når behovet opstår.

Hvordan finder jeg de bedste gulve inden for kabelføring?

Hos A10 forhandler vi 2 kabelføringsgulve, nemlig:

 • Legrand Soluflex kabelføringsgulv
 • Intercell kabelføringsgulve

Legrand Soluflex 

Billede af kabelføringsgulv

Med Legrand Soluflex får du et fleksibelt gulv, hvor du har mulighed for at organisere dine kabler til computere, telefoner og diverse elektriske apparater pænt under et hævet gulv. Er der tale om nybyggeri eller et større moderniseringsprojekt, er det en oplagt løsning. Resultatet vil være et mere elegant og moderne lokale, hvor kabler og diverse ledninger ikke er synlige.

Gulvet fås i højden 37, 60, 90 og 120mm, hvilket gør gulvet ideelt til at løse netop jeres behov og ønsker på kontoret.

Legrand Soluflex giver fleksibilitet 

Når du modtager gulvet, er det klar til kabelføring. Derfor har du mulighed for at placere udtræk og kontakter lige præcis dér, hvor dit behov er. Det betyder altså, at indretningen af rummet bestemmer, hvor udtræk placeres. Alle stikkontakter og fordelerkasser sænkes ned i gulvet, så de ikke er synlige i lokalet.

Det er oplagt at belægge Soluflex med f.eks. linoleums- eller tæppefliser, som også er meget fleksible i forhold til ændringer og udskiftninger, når behovet opstår.

Læs mere om Legrand Soluflex.

Intercell kabelføringsgulve 

Billede af kabelføringsgulve

Få et lavt installationsgulv i 2 højder – udviklet til kabelføring.

Fordele ved Intercell kabelføringsgulv:

 • Har en lav højde
 • Har en lav egenvægt
 • Stor bæreevne
 • Hurtig og nem at installere
 • Er med til at skabe en højteknologisk arbejdsplads
 • Kompatibel med alle europæiske kablingssystemer
 • Har en høj kabelkapacitet
 • Ikke behov for justeringer efter installation
 • Er nemt at tilpasse og justere, når behovene ændres
 • Sparer dig rigtig mange penge i længden i forbindelse med eventuelle omrokeringer
 • Afskærmer elektromagnetiske felter
 • Fuld fleksibilitet med Interface og Heuga tæppekvadrater
Opbygning af kabelføringsgulve fra Intercell

Systemet er opbygget af 500 x 500 mm understøtningselementer, som hver har 16 søjler samt 500 x 500 kantbukkede 2 mm galvaniserede stålplader, som fastgøres med en skrue i hver hjørne.

Højder: 
 • Inkl. stålplade: 40, 60, 90 eller 110 mm.
 • Frihøjde under stålplade: 55 eller 85 mm.
Tilbehør til kabelføringsgulvet:
 • Ramper
 • Kantlister
 • Databokse
 • Stålplader med adgangslem
Tekniske egenskaber:

Installationsgulvet har en egenvægt på max. 22 kg/m2. Derudover en 25 mm punktbelastning på 24 kg. Det vil sige en totalbelastning: på 4.800 kg/m2

Du kan i de fleste tilfælde installere kabelføringsgulv fra Intercell uden en særlig forberedelse af undergulveet. Det eneste krav er, at gulvet er plant og jævnt med en tolerance på +/- 2 mm over en 2 m retskinne i alle retninger. Derudover skal det være fri for støv og betonrejser.

Lyddæmpning

Installationsgulvet er fra start forsynet med lyddæmpende fibermateriale på undersiden. Placeres der f.eks. en skillevæg direkte ovenpå dækpladerne, kan der være behov for at dæmpe luftlyde. Dette gøres ved at placere understøttende rockwool elementer – med lyddæmpende effekt mellem søjlerne i understøtningselementerne.

Brandsikring

Kabelføringssystemet er brandgodkendt jvf. DIN 4102 – B2. Derudover nedlægges der rockwool elementer i gulvet for at opdele i brandceller, hvor det er nødvendigt.

Kontakt os for den rigtige vejledning

Vi ved at det kan være svært at finde frem til det rigtige gulv. Derfor er vi klar til at hjælpe dig, hvad end du har spørgsmål til kabelføringsgulve eller eller gulvløsninger generelt.

Kontakt os nu. Vi er her for at hjælpe dig frem til det helt rigtige gulv for dit erhverv.