Tæpper til plejehjem

Få tilbud på Tæpper til plejehjem nu

Hvor har du hørt om os?

Tæpper til plejehjem og institutioner kan være et svært valg. Især, hvis du er i tvivl om, hvilket gulv der er den bedst mulige løsning. Derfor har vi sammensat de bedste råd og anbefalinger, som forhåbentligt vil vejlede til jeres nye tæppeløsning til plejehjem. 

Hvis du står og skal indrette et plejehjem, så kan vi godt forstå, at det kan være en svær opgave. At vælge det rette tæppe kræver planlægning, da der er flere faktorer man skal tage hensyn til. Tæpper sætter rammerne for stemningen på plejehjemmet. Det man ofte ønsker at bibeholde en rolig og hjemlig stemning blandt beboerne, kan bestemte tæppetyper afhjælpe med dette, da de ofte har den funktion, at skabe en hyggelig stemning. Tæpper har desuden den egenskab, at de kan skabe en hyggelig atmosfære, som er med til at gøre hele oplevelsen på plejehjemmet mere behagelig.

Tæppe til plejehjem

Hygiejnen er essentiel i et plejehjem

Når det kommer til tæpper til plejehjem, er der særligt ét område, hvor hygiejnen er lidt mere vigtig. Her snakker vi om opholdsstuen, også kaldet fællesarealerne. Her er det vigtigt, at tæpperne er placeret korrekt fra start.

Årsagen til dette er, at hvis der er tilstrækkelig plads, er der mulighed for at holde orden, så personalet, beboerne og de besøgende kan færdes i et hygiejnisk miljø. Derfor er det essentielt, at tæpperne er lette at rengøre, og der bør ikke være besvær med at holde tæpperne rene. 

Æstetikken og forebyggelse af kontaminering af miljø og møbler sammenholdt med rengøringsvenlighed skaber ofte et dilemma. Her kan der med fordel indtænkes en hensigtsmæssig indretning fra start. Fokus på tilstrækkelig plads, mulighed for at holde orden samt design og indretning, der styrer beboeres, personales og besøgendes adfærd i hygiejnisk retning. 

Mange beboere anvender de samme møbler uden mellemliggende rengøring. Derfor er det vigtigt, at der er få samlinger, hjørner og sprækker, der kan danne udgangspunkt for reservoir. Betræk bør være slidstærkt, vandafvisende og kunne tåle rengøring samt desinfektion med egnede midler. Vores anbefaling er derfor Flotex. Resultatet er en komfortabel og hygiejnisk gulvbelægning, der er egnet til mange områder. Det er desuden også slidstærkt og let at montere.

Rensning af tæpper i et plejehjem er vigtigt!

Udover hygiejne betyder rensningen også meget. Derfor kan man med fordel vælge tæppefliser, da det leder til mindre avanceret tæpperensning. Årsagen til det er, at fliserne nemlig kan udskiftes én for én i stedet for at hele gulvet skal udskiftes, hvis der kommer en urenselig plet. Netop dette kunne ske, hvis man valgte væg-til-væg tæpper.

Er tæpper til plejehjem overhovedet den rette løsning? 

Ofte vil man gerne have tæpper, da de sikrer en bedre atmosfære på grund af lydisoleringen. Omvendt kan tæppe som valg af gulv ofte give udfordringer, hvis man er i et miljø, hvor tæpperensning pludseligt spiller en større rolle end tæppet selv. Derfor kan du naturligvis altid spørge os til råds uforpligtende, så du ikke ender med en uhensigtmæssig løsning.

Du kan med fordel se vores udvalg af gulve eller læse om de bedste gulvbelægninger til erhverv.

et billede af et gulv til plejehjem