Epoxy gulve

Epoxy-gulve er stærke, rengøringsvenlige og på vej frem i danske hjem og virksomheder

Epoxy-gulve er blevet meget populære blandt danskere i de eneste år. Dette skyldes en kombination af gulvets slidstyrke, fugefrie overflade og de mange designmuligheder, der er med gulvet.

I detailbutikker åbner de fugefrie gulve bl.a. for mange designmuligheder, som er med til at gøre oplevelsen i butikken bedre. Hos bilværksteder sikrer epoxy-gulv, at det er let at fjerne spildt olie og andre væsker. I større og mere krævende arealer som fx produktionsvirksomheder og lagerbygninger, er det en kæmpe fordel med epoxy-gulve, da der ofte er et højt krav til slidstyrke og stabilitet, når trucks kører henover gulvet mange gange om dagen.

Hvilke fordele er der ved epoxy gulvbelægning?

Som nævnt er der en række fordele ved at vælge epoxy-gulv til dit gulvprojekt. Det er primært inden for erhvervslivet, at epoxy-gulvbelægning er populært bl.a. af følgende årsager:

  • Slidstyrken er utrolig høj ved epoxy gulve
  • Hårdførhed
  • Fleksibilitet i forhold til design
  • Meget nemt at rengøre
  • Lave omkostninger i forbindelse med vedligeholdelse

Epoxy-gulv findes i en bred vifte af farve- og designkombinationer. Du har fx mulighed for at kombinere gulvet med firmalogo, mønstre og meget mere.

Hvad er epoxy?

Helt basalt er epoxy fremstillet af en tokomponent lim, der har en langt højere styrke end andre typer af lim på markedet. Det fulde navn er polyepoxid, da det er en sammensmeltning af polyamin og epoxid. Epoxy er altså dannet af to forskellige kemikalier, der kan betegnes som ”harpiks” og ”hærder”. De fleste af disse harpikser er udvundet af epichlorhydrin og bisphenol-A, hvor hærderen består af polyamin monomerer, fx triethylentetramin. Når harpiksen og hærderen blandes sammen, vil der dannes en kovalent binding. Hele denne proces kaldes ”hærdning”, og den kan kontrolleres via varme.

Det er ikke en god ide at begynde at lægge et epoxy-gulv på egen hånd. Netop grundet tokomponentsmaterialet er det svært selv at ramme den perfekte blanding, og det kan derfor gå vældig galt. Hærdningstiden på et epoxy-gulv er desuden kort, og uden den rette erfaring risikerer du, at gulvet når at hærde, før du har fået det lagt ud.

Vælg et industrigulv i epoxy

Der findes som sagt mange gode grunde til, hvorfor du bør vælge et epoxy-gulv til din virksomhed. Dette gulv har den stærkeste hårdhed i hærdet tilstand og er faktisk hele tre gange hårdere end et betongulv. Epoxy kan lægges over mange typer af gulve som fx træ, beton og fliser. Du behøver derfor ikke bekymre dig om at skulle brække hele det nuværende gulv op, da det er nemt bare at lægge epoxy-gulvet direkte ovenpå. Et epoxy-gulv er utrolig skridsikkert, hvilket gør det oplagt på rigtig mange arbejdspladser som fx værksteder, fabrikker, lagerhaller mm., hvor der bliver arbejdet med maskiner og værktøjer, der kan udgøre en sikkerhedsrisiko.

Derudover dette er gulvet yderst rengøringsvenligt og kræver stort set ingen (større) vedligeholdelse. Ved lidt jævnlig rengøring af overfladerne, er der nærmest ingen grænser for, hvor længe gulvet holder sig pænt.

industrigulv i epoxy

Skræddersy dit epoxy-gulv

Det er muligt at lave epoxy-gulve i mange forskellige farver. Til virksomheder er et dog typisk neutrale farver som grå og hvid, der bliver lagt, men der kan også være forskel på, hvor meget glans gulvet får. Farven har ikke indflydelse på gulvets egenskaber, dog kan der være nogle praktiske elementer i at vælge et mørkt gulv frem for et lyst. Et lyst gulv afslører helt automatisk mere skidt og snavs, men til gengæld kan det være en utrolig smuk og æstetisk løsning. Det er her, du skal overveje fordelene og ulemperne, når du skal vælge et nyt epoxy-gulv til din virksomhed.

Pris på epoxy-gulv

Det er svært at give et specifikt bud på, hvad et epoxy-gulv koster. Det skyldes naturligvis, at det kommer an på antal at kvadratmeter, samt hvilke individuelle behov du og din virksomhed har. Dog behøver det ikke nødvendigvis være en voldsomt dyr affære, og ofte er det billigere at lægge epoxy-gulv end så mange andre gulvtyper. Vi anbefaler naturligvis, at du kontakter os for yderligere information, selv hvis du kun går med overvejelserne omkring det, men langt fra har besluttet dig endnu. Vi kan nemlig gøre dig meget klogere.