Gardiner til kontor

Gardiner til Erhverv

Gardiner spiller en vigtig rolle ift. indretningen af kontorer. Der findes en bred vifte af teksturer, stofmaterialer, farver og mønstre af gardiner, hvilket giver dig en række af muligheder for at indrette dit kontor efter eget behov. 

Det er bare et faktum, at arbejdsmiljøet har stor indflydelse på medarbejdernes produktivitet. Især når medarbejderne arbejder tæt på et vindue. Det er bare sværere at producere resultater, når eksterne omgivelser forstyrrer, som når solen skinner lige ind i kontoret og gør det sværere at se computerskærmene.

Gardiner gør det muligt for medarbejderne at slappe af. Vi tror på, at når du har kvalitetsgardiner på dit kontor, så øger det medarbejdernes produktivitet. Årsagen til, at det medfører en bedre arbejdskultur, er, at det giver medarbejderne mulighed for at kontrollere eksterne faktorer såsom afskærmning af solen.

Fem årsager til at du skal vælge gardiner til kontoret:

 1. Temperatur og lysstyring 
  Gardiner giver kontorpladser mulighed for at kontrollere temperaturen og lysets refleksion i computerskærmen. Det kan være meget irriterende, at sollyset skærer gennem kontorlokalet og gør arbejdet besværligt. De fleste gardin-købere benytter gardiner til at skærme for solen, så den ikke forstyrrer medarbejderne. Men der er også en anden årsag til, at man køber gardiner. Det er, at gardiner også giver varme om vinteren. Hvis gardinerne på kontorpladsen kan gøre lokalerne et lidt varmere sted at være, så er det et plus.
 1. Privatliv
  Gardiner har den funktion, at de kan give medarbejderne en følelse af privatliv og arbejdsro. Vi kender det selvfølgelig alle sammen. Følelsen af at arbejde i tryghed og ro giver medarbejderne de rigtige rammer for at udføre arbejdet korrekt. Hvis vi kan være i ro uden forstyrrelser, mens vi udfører vores arbejdsopgaver, kan det være med til at øge vores produktivitet.Gardiner kan også bruges som en rumdeler. Kontorlokaler kan på den måde deles op i områder.
 1. Lydisolering
  Nogle opgaver kræver en høj grad af koncentration fra medarbejderne. Af den grund kan gardiner spille en vigtig rolle for medarbejderne på arbejdspladsen. Gardiner kan blokere for unødvendige lyde, som kan få medarbejderne til at miste opmærksomheden. Der findes specifikke gardiner, som lydisolerer bedre end andre, og derfor er det vigtigt, at du undersøger gardin-markedet nøje, hvis du er på udkig efter gardiner, som dæmper for eksterne lyde. 
 2. Design af kontorlokalet
  Når du skal ud at købe gardiner til kontoret, er det vigtigt at have gardinernes design i tankerne. Grunden til dette er, at ikke alle typer gardiner vil passe til dit kontorlokale, da de ikke reflekterer virksomhedens identitet. Du skal vælge gardiner, som giver liv i kontorlokalet, og som matcher virksomhedens ånd. Du kan bruge gardiner til at dække kontorlokalets vinduer med stil, så de fortæller både medarbejderne internt og omverdenen udefra, at det er en seriøs virksomhed. 
 3. Gardiner minimerer støv
  Gardiner har den funktion, at de “stopper” det meste støv inde i kontorlokalet. Vinduesgardiner absorberer støv og gør lokalet mere behageligt at være i. Som du kan læse, er gardiner ret alsidige og en vigtig del af et kontorlokale. De tilbyder en masse forskellige fordele og funktioner til en god pris. Gardiner kan ikke kun bruges til indretning af lokalet men også til at forbedre produktiviteten blandt medarbejderne. Der er ingen tvivl om, at gardiner ikke kun er en nødvendighed men også tilfører en elegance på kontorpladser. 

  Nu vil vi kigge på, hvilke gardiner du kan benytte til kontoret. 

Rullegardin

Rullegardiner er en meget brugt løsning rundt om i de danske hjem, på arbejdspladser og i institutioner. Det er der en god grund til. Det er en stilren løsning, som kan tilpasses i farver, stoffer og størrelser. Rullegardinerne kan nemt betjenes manuelt med den enkle kuglekæde, så du kan tilpasse lyset i rummet efter solens bane uden at lukke alt naturligt lys ude. Der er forskellige muligheder indenfor farvevalg, mønstre og afslutninger. Når gardinet er “rullet” op, er det meget diskret og vil ikke forstyrre udsigten eller det naturlige lys.  

Plissegardin

Plisségardiner er en fleksibel løsning, som kan tilpasses alle vinduer. Er vinduet eksempelvis ovalt eller trekantet, så kan plissegardinet være en god løsning. Samtidigt sikrer formgivningen og designet på plisségardinet, at det ikke er i vejen for vinduets funktioner såsom at kunne vippe eller dreje.

Solafskærmning

Solgardiner har flere forskellige geniale funktioner. 

Solgardiner lukker solen ude på en let og elegant måde, uden at lukke af for verden udenfor vinduerne. Solgardiner kan nemlig designes således, at man kan lukke af for solen og folk fra gaden, men stadig har muligheden for at kunne kigge ud. På denne måde er solgardinerne ligeledes med til at gøre følelsen af rummet større. 

Solgardinerne lukker af for en del af den varme, solen kan afgive. 

Solgardiner kan absorbere varme, og med solgardiner undgår du derfor, at rummet bliver overophedet på varme sommerdage. 

Lamelgardin

Lamelgardiner er den optimale løsning til store, åbne vinduespartier, da de kan bruges på alle typer af vinduer. De er også praktiske, hvis dit vindue har en særlig udformning. De giver et elegant og stilrent udtryk og kan fås i flere farver og forskellige vævstyper. Det daglige lysindfald kan nemt korrigeres efter behov ved at dreje lamellerne efter for meget lys, der skal slippe igennem. Er din arbejdsplads udsat for sol og dermed også for varme det meste af dagen, kan screenvæv være en fordel, da det er varmeafvisende.

Vi håber, at denne guide har givet dig indsigt i de forskellige gardintyper og lidt mere information om, hvorfor gardiner er vigtige i kontorlokaler.

Få gratis relevante tips og guides

Indholdsfortegnelse