Lyddæmpende gardiner 

Få tilbud på Lyddæmpende gardiner  nu

Lyddæmpende gardiner

Er akustikken dårlig på kontoret? – Så er lyddæmpende gardiner faktisk et super godt alternativ og ikke mindst mindst billig valg til dig, når du står og skal komme støjproblemet til livs. Læs med her for at lære mere om såkaldte lyddæmpende gardiner.

Vi kender alle til, at støj kan være til gene på arbejdspladsen. Støj er en naturlig del af arbejdsgangen på de fleste arbejdspladser, netop fordi vi i dag ønsker store åbne rum med kæmpe vinduespartier og højt til loftet. I de fleste nybyg har man imidlertid ikke taget højde for, at beton kan skabe en særlig dårlig akustik og rumklang. Derfor ser vi i højere grad, at lyd er til gene i hverdagen. Det lyder måske dyrt at løse sådan et lydproblem, men det behøver det faktisk ikke at være. 

Du har måske ikke tænkt på det før, men hvorfor ikke prøve at lyddæmpe kontoret med gardiner?

Måske har I allerede solafskærmende gardiner hjemme i privaten eller på kontoret? Det kan også være, at I er én af mange, som måske har undervurderet gardinets evne til at lyddæmpe et rum?

Vi oplever tit, folk ikke kender til de mange fordele et gardin fører med sig i et rum. Derfor har vi besluttet os for at guide jer igennem problemet. 

Findes der 100% lydtætte gardiner?

Det er nok nødvendigt at få afklaret her fra start,  der ikke findes 100% lydtætte gardiner. Stofgardiner hjælper med at dæmpe lyden i et rum, men de kan ikke absorbere alt lyd. Løsningen er derfor at tilføje ujævne overflader og tekstur ind i rummet, som ikke kaster lyden videre rundt. Gardiner hjælper derfor på en bedre rumakustik, men de lydisolerer ikke rummet. 

Akustikgardiner hjælper mod støj

Gardiner er meget mere end blot dekoration og solafskærmning. Akustikgardiner og særligt stofgardiner har en særlig lydisolerende evne. I bund og grund er alle stofgardiner mere eller mindre lydabsorberende, men særligt stofgardiner i et tykkere stof er en god løsning på problemet. Disse gardiner vil nemlig folde, når man hænger dem op, hvilket øger evnen til lydabsorbering. Det lyder nemt, ikke? 

Nu tænker du måske,  stofgardiner giver et tungt look til kontoret? Sagen er, at stofgardiner kommer i et stort udvalg. Du kan derfor vælge lige præcis de gardiner, der falder i din smag. Hos os kan du få alt fra lette stofgardiner, som giver et simpelt og let look, til mere mørklæggende akustikgardiner, der giver et tungere look, men samtidig virker som solafskærmning. Lige meget hvilket look du ønsker, kan disse stofgardiner hjælpe på støjen. Omvendt er det jo klart, at jo tykkere stof gardinet er lavet af, desto bedre lydabsorberer de. Derfor skal du først og fremmest gøre op med dig selv, hvilket look du ønsker og dit behov for lydabsorberingen. 

Stofgardiner fra Nordic Shades

Er du på udkig efter nye stofgardiner, er Nordic shades et godt sted at starte. Nordic Shades stofgardiner har nemlig særlige akustiske egenskaber, da de designer deres stofgardiner i særlige certificerede stoftyper, som har en særligt lyddæmpende overflade. For at få den bedst mulige løsning, anbefaler vi altid, at gardinet dækker fra loft til gulv. Kontakt os og få mere viden om de lydabsorberende stofgardiner fra Nordic Shades.

Er du på udkig efter et lettere alternativ, skal du gå efter et gardin med et lettere vævtæthed. Dette kunne fx være solgardiner.

Lyddæmpende rullegardiner

Stofgardiner er ikke den eneste løsning på et støjproblem. Faktisk findes der også lyddæmpende rullegardiner som hjælper på samme problem. Så hvis stofgardiner ikke er sagen, så er rullegardiner måske løsningen?

Når vi snakker om lydabsorberende rullegardiner, er særligt mærket Luxaflex et godt valg. Her får du både en fleksibel afskærmning som samtidig både lys- og lydabsorberer. Faktisk har de et pænt udvalg af gardiner som dækker over både tykke stofgardiner til lettere alternativer. Oplever du meget støj i hjemmet eller på arbejdspladsen, kan du finde gardiner som absorberer op til 85% af støj i rummet. 

Rullegardiner fra Luraflex

Rullegardiner er til dig, der ønsker en glat og enkel løsning

Rullegardiner findes i et hav af forskellige farver, former og størrelser og derfor et populært valg. Denne type gardin kan designes i forskellige tætheder og derfor et godt valg, hvis du selv vil bestemme stoffets tæthed. Udover at være lydabsorberende, kan du også finde mørklægningsrullegardiner. Vil du gerne finde et mere bæredygtigt valg, har Luraflex et særligt udvalg, som du kan læse mere om her.

Med Luraflex har du et bredt udvalg af lyddæmpende gardiner

Med Luxaflex kan du finde forskellige gardintyper alt efter behov og ønske. Du kan derfor finde lyddæmpende gardiner som: 

Duette gardiner fra Luraflex

Duette er to-lags gardiner, som sikrer at du får en fleksibel gardinafskærmning. Duette gardiner mindsker energiniveauet og giver et sundere indeklima, fordi de er designet i et to-lags væv, som giver en isolerende effekt. Gardinet kan derfor både holde på varmen og omvendt holde varmen ude om sommeren. Duette gardiner fås i forskellige farver og tætheder, hvortil det kan specialproduceres ud fra forskellige vinduesformer.

Lamelgardiner Luraflex

Man skulle måske ikke tro det, men faktisk er lamelgardiner også et godt lydabsorberende alternativ.

Lamelgardiner er særligt anvendt til store vinduespartier, hvorpå du nemt, enkelt og fleksibelt kan betjene disse. Lamelgardinerne er designet i et akustikvæv ‘’Sedna’’ og ‘’Riff’’, som absorberer 60% af lyden.

Kunne du tænke dig at vide mere om lamelgardiner, kan du læse mere her.

Kontakt os

Vi ved at det kan være svært at finde rundt i de mange forskellige gardinløsninger. Derfor kan du altid kontakte os her for råd og vejledning. Når det kommer til gardiner, er det vigtigt at man først og fremmest ved, hvilket formål gardinet skal have. Herfra hjælper vi med at finde en gardinløsning, som passer netop til dit behov.

Se vores seneste jubilæumsvideo

På enten