Gardiner spiller en vigtig rolle ift. indretningen af kontorer. Der findes en bred vifte af teksturer, stofmaterialer, farver og mønstre af gardiner, hvilket giver dig en af række af muligheder til at indrette dit kontor efter eget behov. 

Det er bare et faktum, at vores arbejdsmiljø har stor indflydelse på medarbejdernes produktivitet. Især når medarbejderne arbejder tæt på et vindue. Det er bare sværere at producere resultater, når eksterne omgivelser forstyrrer, såsom at solen skinner lige ind i kontoret og gør det sværere at se computerskærmene. Også taget i betragtning 

Gardiner gør det muligt for medarbejderne at slappe af. Vi tror stærkt på, at når du har kvalitetsgardiner på dit kontor, så øger det medarbejdernes produktivitet. Årsagen til at det medfører en bedre arbejdskultur er, at det giver medarbejderne mulighed for at kontrollere eksterne faktorer, såsom afskærmning af solen.

Fem årsager til at du skal vælge gardiner til kontoret:

1. Temperatur og lysstyring

Gardiner giver kontorpladser mulighed for at kontrollere temperaturen og lysets refleksion i computerskærmen. Det kan være meget irriterende, at sollyset skærer gennem kontorlokalet og gøre arbejdet besværligt.
Det er selvfølgelig til diskussion, men størstedelen af gardin-købere benytter gardiner til at skærme for solen, så den ikke forstyrrer medarbejderne. Men der er også en anden årsag til, at man køber gardiner. Det er, at gardiner også giver varme om vinteren. Hvis gardinerne på kontorpladsen kan give lokalerne en smule varmere sted at være, så er det plus.

2. Privatliv

Gardiner har den funktion, at de kan give medarbejderne en følelse af privatliv og arbejdsro. Vi kender det selvfølgelig allesammen. Følelsen af at arbejde i tryghed og ro giver medarbejderne de rigtige rammer for at udføre arbejdet korrekt. Hvis vi kan være i ro uden forstyrrelser, mens vi udfører vores arbejdsopgaver, øger det (sandsynligvis) vores produktivitet.
Gardiner kan også bruges som en rumdeler. Kontorlokaler kan på den måde dele områderne op.

3. Lydisolering

Nogle opgaver kræver en høj grad af koncentration fra medarbejdernes perspektiv. Af den grund kan gardiner spille en vigtig rolle for medarbejderne på arbejdspladsen. Gardiner kan blokere for unødvendige lyder, som kan få medarbejderne til at miste opmærksomheden. Der er specifikke gardiner, som lydisolere bedre end andre, og derfor er det vigtigt, at du undersøger gardin-markedet nøje, hvis du er på udkig efter gardiner som dæmper for eksterne lyde. 

4. Design af kontorlokalet

Når du skal ud og købe gardiner til kontor, er det vigtigt at have gardinernes design i tankerne. Grunden til det er, at alle gardiner (højst sandsynligt) ikke vil passe ind i dit kontorlokale, da det ikke reflektere virksomhedens identitet. Du skal vælge gardiner som giver liv i kontorlokalet, og som matcher virksomhedens ånd.
Du kan bruge gardiner til at dække kontorlokalets vinduer med stil, så det appellerer til både medarbejderne internt, og til omverdenen udefra, at det er en seriøs virksomhed. 

5. Gardiner minimerer støv

Gardiner har den funktion, at det “stopper” det meste støv ind i kontorlokalet. Vinduesgardiner absorberer støv og gør lokalet mere behageligt at være i. 

Som du kan læse, er gardiner ret alsidige og en vigtig del af et kontorlokale. De tilbyder en masse forskellige fordele og funktioner, til en god pris. Gardiner kan både bruges til at indretning af lokalet, men også til at forbedre produktiviteten blandt medarbejderne. Der er ingen tvivl om, at gardiner ikke kun er en nødvendighed, men også tilfører en elegance på kontorpladser. 

Nu vil vi kigge på, hvilke gardiner du kan benytte til kontoret. 

Rullegardiner

Rullegardiner er en meget brugt løsning rundt om i de danske hjem, arbejdspladser og institutioner. Det er der en god grund til. Det er en stilren løsning, som kan tilpasses i farver, stoffer og størrelser. Rullegardinerne kan betjenes nemt manuelt med den enkelte kuglekæde, så du kan tilpasse lyset i rummet efter solens bane, men ikke behøver at lukke alt naturligt lys ude. Der er forskellige muligheder indenfor farvevalg, mønstre og afslutninger. Når gardinet er “rullet” op er det meget diskret, og vil ikke forstyrre udsigten eller det naturlige lys. 

Plissegardiner

Plisségardiner er en fleksibel løsning, som kan tilpasses alle vinduer. Er vinduet eksempelvis ovalt eller trekantet, så kan plissegardinet være en god løsning. Samtidigt sikrer formgivningen og designet på plisségardinet at det ikke er i vejen for vinduets funktioner såsom at vippe eller dreje vinduet.

Solafskærmning

Solgardiner har flere forskellige geniale funktioner. 

Solgardiner lukker solen ude på en let og elegant måde uden at lukke af for verden udenfor vinduerne. Solgardiner kan nemlig designes således at man kan lukke af for solen, samt folk fra gaden men giver dig stadigvæk muligheden for at kunne kigge ud. På denne måde er solgardinerne ligeledes med til at gøre følelsen af rummet større. 

Solgardinerne lukker af for en del af den varme, solen kan afgive. 

Solgardiner kan absorbere varme og du undgår derfor med solgardiner, at rummet bliver overophedet på de varme sommerdage. 

Lamelgardiner

Lamelgardiner er den optimale løsning til store, åbne vinduespartier. De kan bruges på alle slags vinduer selvfølgelig. De er også praktiske hvis dit vindue har en særlig form. De giver et elegant og stilrent udtryk, og kan fås i flere farver og forskellige vævstyper. Det daglige lysindfald kan nemt korrigeres ved at dreje lamellerne, efter for meget lys der skal slippe igennem efter dit behov. Er din arbejdsplads udsat for sol det meste af dagen, og dermed også varme, kan screenvæv være en fordel, da det er varmeafvisende.

Vi håber, at denne guide har givet dig lidt mere information om, hvorfor gardiner er vigtige i kontorlokaler, og en indsigt i de forskellige gardintyper.